Karadeniz kıymalı pideyi hiç denediniz mi? Bu lezzeti hazırlamak için gereken malzemeler ve adımlar oldukça basit gibi görünüyor. Hamurunu yoğurmak ve mayalandırmak belki biraz zaman alabilir ama iç harcını hazırlamak oldukça pratik. Pidenin kenarlarını kıvırarak şekillendirmek, ona o özel görünümünü kazandırıyor. Fırında pişirirken o çıtır çıtır kıvamı elde etmek için 200 derecede pişirmek gerektiğini öğrenmek de faydalı. Yanında ayran veya salata ile servis etmek, bence harika bir fikir. Farklı malzemelerle de zenginleştirilmesi, damak zevkine göre çeşitlilik sunuyor. Sizce de aile yemeklerinde tercih edilen bir lezzet olmaya aday değil mi?
Karadeniz kıymalı pideyi hiç denediniz mi? Bu lezzeti hazırlamak için gereken malzemeler ve adımlar oldukça basit gibi görünüyor. Hamurunu yoğurmak ve mayalandırmak belki biraz zaman alabilir ama iç harcını hazırlamak oldukça pratik. Pidenin kenarlarını kıvırarak şekillendirmek, ona o özel görünümünü kazandırıyor. Fırında pişirirken o çıtır çıtır kıvamı elde etmek için 200 derecede pişirmek gerektiğini öğrenmek de faydalı. Yanında ayran veya salata ile servis etmek, bence harika bir fikir. Farklı malzemelerle de zenginleştirilmesi, damak zevkine göre çeşitlilik sunuyor. Sizce de aile yemeklerinde tercih edilen bir lezzet olmaya aday değil mi?
Cevap yaz