Kıymalı peynirli börek tarifini okurken, bu lezzetin nasıl yapıldığını merak ettim. Yufkaların üzerine su ve yumurta sarısı sürmek, böreğin çıtır çıtır olmasını sağlıyormuş. Kıymanın soğanla kavrulması ise tam bir lezzet patlaması yaratıyor gibi görünüyor. İç harcın oluşumu sırasında beyaz peynirin eklenmesi, böreğe kremsi bir tat katıyor. Ayrıca, böreği spiral veya daire şeklinde sarmak da oldukça yaratıcı bir fikir. Pişirme süresi ve sıcak servis önerileri de tam yerinde; yoğurt veya ayran ile sunulması ise harika bir tamamlayıcı. Özellikle diyet yapanlar için alternatif olarak ince hamur kullanma önerisi dikkatimi çekti. Bu tarif kesinlikle denemeye değer, afiyet olsun!
Kıymalı peynirli börek tarifini okurken, bu lezzetin nasıl yapıldığını merak ettim. Yufkaların üzerine su ve yumurta sarısı sürmek, böreğin çıtır çıtır olmasını sağlıyormuş. Kıymanın soğanla kavrulması ise tam bir lezzet patlaması yaratıyor gibi görünüyor. İç harcın oluşumu sırasında beyaz peynirin eklenmesi, böreğe kremsi bir tat katıyor. Ayrıca, böreği spiral veya daire şeklinde sarmak da oldukça yaratıcı bir fikir. Pişirme süresi ve sıcak servis önerileri de tam yerinde; yoğurt veya ayran ile sunulması ise harika bir tamamlayıcı. Özellikle diyet yapanlar için alternatif olarak ince hamur kullanma önerisi dikkatimi çekti. Bu tarif kesinlikle denemeye değer, afiyet olsun!
Cevap yaz