Hamurlu içli köfte tarifini okuduktan sonra hemen mutfağa girip denemek istiyorum! Özellikle iç harcındaki ceviz eklenmesi fikri çok hoşuma gitti. Acaba hamurun kıvamını ayarlamakta zorlanır mıyım? Sıcak su eklerken dikkatli olmalıyım herhalde. Ayrıca, kısık ateşte kavrulan soğanların o güzel kokusu şimdiden aklımda canlandı. Kızartma yöntemiyle mi yoksa kaynatma ile mi yapsam daha iyi olur? Eğer kaynatırsam, köftelerin suya ne zaman atılacağını iyi ayarlamak gerek. Servis önerileri de oldukça iştah açıcı; yoğurt ve sarımsakla denemek şart! Bu tarifle misafirlerime harika bir sofra hazırlayabilirim. Başlamak için sabırsızlanıyorum!
Hamurlu içli köfte tarifi gerçekten denemeye değer! Hamurun Kıvamı konusunda, sıcak suyu eklerken yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde eklemen iyi olacaktır. Böylece hamurunun kıvamını daha iyi ayarlayabilirsin. Eğer hamur çok cıvık olursa un ekleyerek dengeleyebilirsin.
Soğanların Kavrulması ise bu tarifin önemli bir parçası; kısık ateşte kavrulan soğanların verdiği aroma gerçekten harika oluyor. Bu adımı atlamamanı öneririm.
Kızartma veya Kaynatma Yöntemi konusunda ise, her ikisinin de kendine has bir tadı var. Kızartma, köftelerin dışını çıtır çıtır yaparken, kaynatma daha yumuşak bir doku sunar. Eğer kaynatmayı tercih edersen, köfteleri suya attıktan sonra suyun kaynamaya başlaması ile birlikte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirmelisin.
Son olarak, Servis Önerileri konusunda da yoğurt ve sarımsak gerçekten mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor. Misafirlerine harika bir sofra hazırlamak için sabırsızlanmanı anlıyorum, eminim herkes bayılacak!
Hamurlu içli köfte tarifini okuduktan sonra hemen mutfağa girip denemek istiyorum! Özellikle iç harcındaki ceviz eklenmesi fikri çok hoşuma gitti. Acaba hamurun kıvamını ayarlamakta zorlanır mıyım? Sıcak su eklerken dikkatli olmalıyım herhalde. Ayrıca, kısık ateşte kavrulan soğanların o güzel kokusu şimdiden aklımda canlandı. Kızartma yöntemiyle mi yoksa kaynatma ile mi yapsam daha iyi olur? Eğer kaynatırsam, köftelerin suya ne zaman atılacağını iyi ayarlamak gerek. Servis önerileri de oldukça iştah açıcı; yoğurt ve sarımsakla denemek şart! Bu tarifle misafirlerime harika bir sofra hazırlayabilirim. Başlamak için sabırsızlanıyorum!
Cevap yazSevgili Füreyya,
Hamurlu içli köfte tarifi gerçekten denemeye değer! Hamurun Kıvamı konusunda, sıcak suyu eklerken yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde eklemen iyi olacaktır. Böylece hamurunun kıvamını daha iyi ayarlayabilirsin. Eğer hamur çok cıvık olursa un ekleyerek dengeleyebilirsin.
Soğanların Kavrulması ise bu tarifin önemli bir parçası; kısık ateşte kavrulan soğanların verdiği aroma gerçekten harika oluyor. Bu adımı atlamamanı öneririm.
Kızartma veya Kaynatma Yöntemi konusunda ise, her ikisinin de kendine has bir tadı var. Kızartma, köftelerin dışını çıtır çıtır yaparken, kaynatma daha yumuşak bir doku sunar. Eğer kaynatmayı tercih edersen, köfteleri suya attıktan sonra suyun kaynamaya başlaması ile birlikte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirmelisin.
Son olarak, Servis Önerileri konusunda da yoğurt ve sarımsak gerçekten mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor. Misafirlerine harika bir sofra hazırlamak için sabırsızlanmanı anlıyorum, eminim herkes bayılacak!
Afiyet olsun!