Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı hamur işleri, Kıymalı hamur işi tarifleri pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Biz de bu hususta size birkaç çeşit kıymalı hamur işi tarifi sunmak istedik. Size önerdiğimiz tarifleri kolay bir şekilde hazırlayabilir ve yanında sadece meşrubat ile tüketebilirsiniz. Hem kolaylık bakımından hem de lezzet bakımından gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz tariflerdir. Buyurun tariflerimize göz atabilirsiniz.

Kıymalı Hamur İşleri


Kıymalı Poğaça Tarifi Malzemeleri

  • 2 tane yumurta (1 tanenin sarısı üzerine)
  • 200 gr yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 küçük fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İç Harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Kıymalı poğaçanın hazırlanışına ilk önce hamurla başlayın ve bunun için unla kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın. Malzemeleri bir güzel karıştırın ve diğer taraftan bir su bardağı un ile kabartma tozunu karıştırıp harcın içerisine alın. Ele yapışmayacak bir hamur olana dek un ilavesi yaparak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp bezeleyin. Bezelenmiş tüm hamurların üzerine nemli bir bez örtün ve dinlenmeye bırakın.

Diğer taraftan yanmaz bir tava alın ve içerisine bir yemek kaşığı tereyağını ilave edin. İçerisine ince kıyım yapılmış kuru soğanı aktarın ve kavurun. Soğan diriliğini yitirince tavanın içerisine 200 gr kıymayı ilave edin ve kavurma işlemine devam edin. İçerisine doğanmış olan maydanozu ilave edin. Bu aşamada ocağın altını kapatın. Diğer kalan tuz ve karabiberi harcın içerisine alıp karıştırın.

İç harç soğuduktan sonra bezelerden bir tanesini alın ve parmak uçlarınızla hafif şekilde açın. Bardak ağzı büyüklüğünde açtığınız hamurun orta kısmına kıymalı iç harçtan bir tatlı kaşığı dolusu ilave edin ve yarım ay şeklinde kapatın. Diğer bezelere aynı işlemi uygulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kıymalı poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün 200 derecelik fırında her tarafları kızarana dek pişirin.

Kıymalı Kolay Börek Malzemeleri
  • 1 paket hazır yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt

İç Harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
Kıymalı Kolay Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı kolay börek için öncelikle kıymayı yanmaz bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Kavrulan kıymanın içerisine sıvıyağ ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kuru soğanların kabuklarını soyun ve ince doğrayın. Doğanmış soğanları kıymanın içerisine alıp yumuşayana dek pişirin. Soğanlar yumuşayınca harcın içerisine baharat, tuz ve doğanmış maydanozu ilave edip harmanlayın. Maydanoz sıcak harç ile buluştuğu zaman hemen ölecektir. Bunun için maydanozu harcın içerisine kattığınız zaman ocağın altını hemen kapatın.

Böreğin sosunu hazırlamak için de sıvıyağ, su, yoğurt ve sütü bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştırın. Bir tane fırın tepsisi alın ve her tarafını sıvıyağ ile yağlayın. Yağlanmış tepsinin üzerine bir tane yufkayı serin. Serilen yufkanın üzerine hazırlanmış sostan dökün ve yayın. Üçün yufkayı serin ve her tarafına soğutulmuş olan kıymalı harçtan ilave edip yayın. Harcın üzerine yufka serin ve sostan sürüp yayın. Yufkalar bitene dek aynı işlemi uygulayın ve böreğin en üstüne kalan sosun hepsini döküp fırçayla yayın. Böreği kare veya üçgen şekillerde kesip 190-200 derecelik fırına gönderin. Kıymalı böreklerin her tarafı kızarana dek pişirin ve piştikten sonra fırından alıp bir bezin arasında sarın. 5 dakika kadar bekletip dilimleyip sunum yapın.

Kıymalı Pide Malzemeleri
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tane yaş maya
  • Aldığı kadar un

İç Harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 2 tane kuru soğan
  • Tuz, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber
Kıymalı Pide Malzemeleri Üzeri için
  • Domates ve yeşil biber
Kıymalı Pide Malzemeleri Nasıl Yapılır?

Hamur için verilen malzemelerin hepsini bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştırın. Unu ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hazırlanılan hamuru bir kenara kaldırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Diğer taraftan kuru soğanı doğrayın sıvıyağ ilavesi yapıp kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Domatesin kabuklarını soyun ve doğrayıp harcın içerisine alın. Diğer kalan malzemeleri koyarak, birkaç dakika kavurup ocağın altını kapatın. Mayası gelen hamurdan bezeler kopartın ve pide şeklini verin. Hamurların orta kısmına kıymalı harçtan ilave edin ve domates biber dilimleri yerleştirip fırına gönderin. 200 derecelik fırında kıymalı pideler pişene dek bekletin ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 09:52:26
Kıymalı Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Hamur İşleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Hamur İşleri"
Kıymalı olan börekleri ve çörekleri gerçekten çok seviyorum. bu nedenle farklı farklı hamur işleri yapmak istiyorum. Kıymalı olaccak herhangi bir börek türünün tarifini verebbilir misiniz? Bu güne kadar annem yapıyordu ve artık ben yapmak istiyorum.
Okatay . 26.10.2018 14:29:21
CEVAP YAZ
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı menemen, başlı başına sevdiklerinize bir akşam menüsü olacak kadar lezzetlidir. Üstelik domatesin, biberin mevsimi olan yaz aylarında hazırlarsanız, daha lezzetli bir tarif olacaktır. Menemeni sevmeyen yoktur. Genellikle kıyma ilave edilmeden...
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı imam bayıldı, imam bayıldı yemeği aslında karnı yarık yemeği ile aynı şekilde yapılmaktadır. Yalnız iki yemek arasındaki fark imambayıldı yemeğinin sebzelerinin daha iri doğranması ve damak lezzetine göre içine kıyma ilave edilmemesidir. Karn...
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi, kıymalı pide bizim ülkemizin en gözde ve en çok sevilen yemeklerinden birisidir. İtalyanlar için pizza neyse, Türkler için de kıymalı pide odur. Bütün kalabalık ortamlarda düğün, cenaze, mevlit gibi toplu yemeklerde çoğunluğun terci...
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Bezelyeli Börek, çocuklarınıza ve tüm sevdiklerinize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bol sebzeli ve oldukça sağlıklı bir börek tarifidir. Çocuklarınıza okula giderken son derece sağlıksız olan hazır gıdalar yerine, evde kolaylıkla haz...
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte
Kıymalı Erişte, un, yumurta, yağ ve tuz ile hamuru yapılan daha sonra oklava yardımı ile açılıp 1 santim kalınlığında kesilen bir çeşit makarna. Doyurucu bir besindir. Dünyada birçok ülkede çok çeşit yemeği yapılmakta. Özellikle Türkiye'de kış ayları...
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı börek içi, kıyma börek içi olarak oldukça sık kullanılan bir iç malzemedir. Böreğin lezzetini kat kat arttırarak harika sonuçlara imza atabilmek için börek tariflerinde kıymalı iç harç kullanılmaktadır. Kıymalı börekler davet sofralarında, öz...
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hünkâr Beğendi, Hünkâr Beğendi, halk arasındaki tabiri beğendi olarak bilinen közlenmiş mis gibi patlıcandan yapılırken, ek malzemelerde yağ, un, süt, tuz ve kaşar rendesi ile hazırlanan patlıcan ezmesinin eşlik ettiği, Osmanlı ve Türk mutfağ...
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı bulgur köftesi, çok lezzetli olan bir yemektir. Yapımı biraz uzun sürüyor olsa bile, çok lezzetli olduğundan sürekli yenmek istenen bir yemektir. Yemeğin özellikleri arasında köftelerin cevizden küçük, fındıktan büyük olması gerekmektedir. Ba...
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Çin Böreği, pratik ve az malzemeden oluşan bir tariftir. Bu tarifin malzemeleri her evde bulunan malzemelerden oluştuğu için ekstra bir masraf yapılmasına gerek karmaz. Ekonomik olan bu tarifi atıştırmalık olarak hazırlayabilir veya sabah kah...
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Kıymalı Pide Kaç Kalori, tüketilen besinlerin hazırlanma esnasında kullanılan malzemeler yemeğin kalori değerini doğrudan doğruya etkilemektedir. Genellikle ülkemizde herkes tarafından çok sevilerek tüketilen kıymalı pide ve diğer pide türlerinde de ...
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Yumurta, Kahvaltılar için muhteşem bir tariftir. Hemen bir atıştırmalık yapmak isteyenler bu tarifi yapıp kısa zaman içerisinde kendilerine bir sofra hazırlayabilirler. Özellikle çalışan kişiler bu tarifi kaçırmamalılardır. Besin değe...
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Fırında kaşarlı kıymalı patates, Fırın yemekleri benim favori yemeklerimden bir tanesidir. Fırın yemekleri bana daha lezzetli ve daha pratik geliyor her zaman. Bizim mutfağımızda da fırın yemekleri çeşitleri fazlası ile mevcut. Fırın yemeklerine de e...

 

Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Börek İçi
Kıymalı Hünkâr Beğendi
Kıymalı Hamur İşleri
Kıymalı Bulgur Köftesi
Kıymalı Çin Böreği
Kıymalı Pide Kaç Kalori?
Fırında Kıymalı Yumurta
Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates
Kıymalı Mantarlı Börek
Tavuk Kıymalı Köfte
Kıymalı Pilav
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Patlıcan Yemeği
Kıymalı Börek Kalori
Kıymalı Sulu Köfte
Oktay Usta Kıymalı Börek
Kıymalı Nohut Yemeği
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Milföy Böreği
Kıymalı Börek
Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
Kıymalı Patlıcan Oturtma
Popüler İçerik
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek
Kıymalı Mantarlı Börek, et ve sebzeyi bir arada sevenler için doğru bir seçimdir. Kahvaltılarda doyurucu bir şeyler yemek isteyenler bu tarifi yapabil...
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk Kıymalı Köfte
Tavuk kıymalı köfte, tarifi kolayca yapılabilecek yemek tariflerinden biridir. İsterseniz tarifin ana yapım malzemesi olan tavuk eti kıymasını kasapta...
Kıymalı Pilav
Kıymalı Pilav
Kıymalı pilav, haftada en az iki kere soframızda kıymalı pilav bulunur. Pilavın her yöreye göre yapılışı ve çeşidi vardır. Geleneksel bir lezzettir. D...
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası
Kıymalı Yoğurt Çorbası, yaz kış içilebilecek vitamin ve protein bakımından zengin bir çorba seçeneğidir. Malzemeler:200 gr kıyma1 çay bardağı pirinç2 ...
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek
Galeta Unlu Kıymalı Börek, kolay bir şeyler yapmak isteyenler için doğru bir seçim olacaktır. İş hayatının yoğunluğundan dolayı yemek yapmaya vakti ol...
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek
Kıymalı Çörek, beş çayı için harika bir hamur işidir. Aynı zamanda pratik bir şeyler yapıp yemek isteyenler için önerilir. Bu tarifi dileyen fazla mik...
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı kabak yemeği, yapımı biraz zahmetli ama tadı oldukça güzel ve lezzetlidir. Kabak mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alır. Kaba...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kıymalı Menemen
Kıymalı İmam Bayıldı
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Bezelyeli Börek
Kıymalı Erişte
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024