Kıymalı biber dolması pişirme süresinin bu kadar değişken olması ilginç değil mi? Porsiyon büyüklüğünden malzemelere kadar birçok faktör etkiliyor. Mesela, fırında pişirme süresi 40-50 dakika iken, ocakta 30-40 dakika gibi daha kısa bir sürede pişiyor. Düşük ısıda pişirmek ise dolmaların lezzetini artırıyor ama 60-90 dakika beklemek gerektiği belirtiliyor. Sizce hangi pişirme yöntemi daha lezzetli sonuçlar veriyor? Ayrıca, baharatların dozu da önemli görünüyor; siz hangi baharatları kullanıyorsunuz?
Kıymalı biber dolması pişirme süresinin bu kadar değişken olması ilginç değil mi? Porsiyon büyüklüğünden malzemelere kadar birçok faktör etkiliyor. Mesela, fırında pişirme süresi 40-50 dakika iken, ocakta 30-40 dakika gibi daha kısa bir sürede pişiyor. Düşük ısıda pişirmek ise dolmaların lezzetini artırıyor ama 60-90 dakika beklemek gerektiği belirtiliyor. Sizce hangi pişirme yöntemi daha lezzetli sonuçlar veriyor? Ayrıca, baharatların dozu da önemli görünüyor; siz hangi baharatları kullanıyorsunuz?
Cevap yaz