Patates ve kıyma ile nefis kol böreği nasıl yapılır?

Lezzetli bir ana yemek veya çay saatlerinin vazgeçilmezi olan patatesli kıymalı kol böreği, hem doyurucu hem de pratik bir tarif. Üç kat incecik yufka arasında kıymalı patates harçının dengeli buluşması, çıtır dış katmanlarıyla iştah açan bir deneyim sunuyor.

19 Kasım 2025

Patatesli Kıymalı Kol Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

İç Malzemesi:


  • 4 adet orta boy patates
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Yapılışı:

  • Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
  • Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Haşlanmış patates püresini ekleyip karıştırın
  • Baharatları ve maydanozu ekleyip iç harcını hazırlayın
  • Yufkaları tezgaha serip her birini sıvı yağ ile yağlayın
  • Üç yufkayı üst üste koyup iç harcını yayın
  • Rulo şeklinde sıkıca sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
  • Üzerine yumurta sarısı sürün
  • 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya yayın
  • Dilimleyerek servis yapın

Servis Önerisi:

  • Yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;