Kıymalı arpa şehriye pilavı tarifini okuduktan sonra yapmak için sabırsızlanıyorum! Özellikle soğanların pembeleşene kadar kavrulması kısmı beni heyecanlandırdı. Acaba kıyma ekledikten sonra ne kadar süre kavurmaya devam etmeliyim ki en iyi lezzeti yakalayabileyim? Ayrıca, arpa şehriyenin rengi değişene kadar kavrulması önemli bir adım gibi görünüyor. Bu aşamada dikkat etmem gereken başka bir püf noktası var mı? Pilavın demlenmesi kısmında da tam 10 dakika bekletmek yeterli mi, yoksa daha fazla bekletmek hoş bir sonuç sağlar mı? Son olarak, üzerini maydanoz ile süslemek gerçekten güzel bir dokunuş, ama alternatif olarak başka ne tür baharatlar ekleyebilirim?
Kıymalı arpa şehriye pilavı tarifini okuduktan sonra yapmak için sabırsızlanıyorum! Özellikle soğanların pembeleşene kadar kavrulması kısmı beni heyecanlandırdı. Acaba kıyma ekledikten sonra ne kadar süre kavurmaya devam etmeliyim ki en iyi lezzeti yakalayabileyim? Ayrıca, arpa şehriyenin rengi değişene kadar kavrulması önemli bir adım gibi görünüyor. Bu aşamada dikkat etmem gereken başka bir püf noktası var mı? Pilavın demlenmesi kısmında da tam 10 dakika bekletmek yeterli mi, yoksa daha fazla bekletmek hoş bir sonuç sağlar mı? Son olarak, üzerini maydanoz ile süslemek gerçekten güzel bir dokunuş, ama alternatif olarak başka ne tür baharatlar ekleyebilirim?
Cevap yaz