Tencerede kıymalı patates oturtma nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir tencerede kıymalı patates oturtma, günlük hayatın koşuşturmasında aile sofralarını şenlendirecek nefis bir seçenek. Patatesin doyuruculuğu ile kıymanın lezzetini birleştiren bu yemek, az malzemeyle hazırlanabilen ekonomik bir ana yemek alternatifi sunuyor.
Tencerede Kıymalı Patates Oturtma TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik, domatesi küp küp, biberi ise ince ince doğrayın. Sarımsakları da ezin veya minik doğrayın. 2. Tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Kıymayı ekleyip suyunu çekene ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. 4. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Doğranmış biber ve sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 6. Domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirin. 7. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. 8. Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika hep birlikte kavurun. 9. Üzerine sıcak suyu ekleyip patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde pişirin. (Yaklaşık 20-25 dakika) 10. Suyunu çekip patatesler iyice yumuşadığında ocağın altını kapatın. 11. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz serpip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |




.webp)










.webp)







.webp)














.webp)







