Patates ve kıyma ile yapılan pide nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir patatesli kıymalı pide yapmak için doğru malzemeler ve adım adım hazırlanış süreci oldukça önem taşıyor. Bu tarif, hem hamurunun yumuşaklığı hem de iç harcının dengeli lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek pratik bir seçenek sunuyor.

19 Kasım 2025

Patatesli Kıymalı Pide Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 300 gr kıyma
  • 2 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Hazırlanışı:


Hamurun Hazırlanması:

  • Ilık suya maya ve şekeri ekleyip 10 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuzu ve sıvı yağı ekleyerek yoğurmaya başlayın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın

İç Harç Hazırlığı:

  • Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Tencereye sıvı yağı alıp soğanları kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Haşlanmış patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Pidelerin Şekillendirilmesi:

  • Mayalanan hamuru 4-6 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı oval şekilde açın
  • Kenarlarını biraz kalın bırakarak iç harcı yayın
  • Kenarlarını ortaya doğru katlayarak kapatın

Pişirme:

  • Fırını 200°C'de ısıtın
  • Pideleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
  • 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Hamurun iyi mayalanması için sıcak bir yerde bekletin
  • İç harcın soğuk olması pidelerin daha lezzetli olmasını sağlar
  • Fırın tepsisini önceden ısıtırsanız altları daha çıtır olur
  • Pideleri dilimleyerek sıcak servis yapın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;