Kıymalı yaprak dolması yaparken özellikle yaprakların hazırlanması aşamasında dikkatli olmalıyız. Taze yaprak kullanıyorsak ılık su ile yumuşatmak gerçekten önemli. Tuzlu yaprak kullanıyorsak, tuzunu çıkarmak için durulamak şart. Peki, iç harcını hazırlarken baharatları ne kadar kullanmalıyız? Özellikle nar ekşisi eklemek lezzeti nasıl etkiliyor? Bu tarifte pişirme süresi dolmaların büyüklüğüne göre değişiyor demişsiniz, bu durumda daha büyük dolmalar için ne kadar süre pişirmeliyiz? Son olarak, yanında yoğurt ve limon dilimleri ile servis etmek gerçekten güzel bir fikir, peki başka hangi meze veya salatalarla sunabiliriz?
Kıymalı yaprak dolması yaparken özellikle yaprakların hazırlanması aşamasında dikkatli olmalıyız. Taze yaprak kullanıyorsak ılık su ile yumuşatmak gerçekten önemli. Tuzlu yaprak kullanıyorsak, tuzunu çıkarmak için durulamak şart. Peki, iç harcını hazırlarken baharatları ne kadar kullanmalıyız? Özellikle nar ekşisi eklemek lezzeti nasıl etkiliyor? Bu tarifte pişirme süresi dolmaların büyüklüğüne göre değişiyor demişsiniz, bu durumda daha büyük dolmalar için ne kadar süre pişirmeliyiz? Son olarak, yanında yoğurt ve limon dilimleri ile servis etmek gerçekten güzel bir fikir, peki başka hangi meze veya salatalarla sunabiliriz?
Cevap yaz