Kıymalı krep böreği fırında nasıl yapabilirim?

İncecik kreplerle hazırlanan bu nefis börek, kıymalı harç ve özel sosuyla fırında mükemmel bir lezzete dönüşüyor. Pratik hazırlık süreci ve kat kat dokusuyla hem göze hem damağa hitap eden bir tarif.

19 Kasım 2025

Kıymalı Krep Böreği Tarifi: Fırında Lezzet Şöleni


Malzemeler (6-8 kişilik):


  • Krep için: 2 su bardağı un, 3 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kıymalı iç harcı için: 400 gr kıyma, 2 adet soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet domates, 2 adet yeşil biber, 2 diş sarımsak, Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • Üzeri için: 1 kase yoğurt, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlık Aşamaları:


1. Kreplerin Hazırlanışı:

  • Derin bir kasede un, yumurta, süt, su ve tuzu pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
  • Son olarak sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın
  • Teflon tavayı ısıtın ve bir kepçe hamur dökerek incecik krepler pişirin
  • Her iki tarafını altın rengi olana kadar pişirin
  • Toplam 12-15 adet krep elde edeceksiniz

2. Kıymalı İç Harcın Hazırlanışı:

  • Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayın
  • Sıvı yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin
  • Küp doğranmış domates ve biberleri ilave edin
  • Rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip 5-10 dakika daha pişirin
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

3. Krep Böreğinin Kat Kat Dizilmesi:

  • Fırın tepsisini yağlayın
  • Bir krep tabanı serin, üzerine kıymalı harçtan yayın
  • Başka bir krep ile kapatın
  • Bu işlemi tüm krepler bitene kadar tekrarlayın
  • En üste krep koymayın

4. Sosun Hazırlanması ve Fırınlama:

  • Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırparak sos hazırlayın
  • Hazırladığınız sosu böreğin üzerine gezdirin
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar pişmeye devam edin

5. Servis Önerisi:

  • Fırından çıkan böreği 10-15 dakika dinlendirin
  • Dilimleyerek servis yapın
  • Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Krep hamurunun akışkan kıvamda olmasına dikkat edin
  • Kıymalı harcın soğuk olmaması önemli
  • Fırın sıcaklığını ayarlarken fırınınızın özelliklerini göz önünde bulundurun
  • Üzerinin daha çok kızarmasını isterseniz son 5 dakika fırını grill konumuna getirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Lahana Sarması
Güncel
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?
;