Kıymalı Adana böreği tarifini okudum ve gerçekten çok iştah açıcı görünüyor. Hamurunun hazırlanması ve iç harcının lezzetli bir şekilde kavrulması, bence böreğin tadını belirleyen en önemli adımlar. Acaba, bu böreği yaparken farklı baharatlar eklemeyi denediniz mi? Mesela kimyon veya sarımsak tozu gibi malzemelerle zenginleştirmek, tadını daha da artırabilir gibi geliyor. Ayrıca, böreğin üzerine sürülen yumurta sarısı ya da yoğurt, sunumunu da güzelleştiriyor. Misafirlerim için yapmayı düşündüğümde, yanına bir de mevsim salatası eklesem nasıl olur? Sizce bu tarifte başka hangi malzemeler ya da soslar kullanılabilir?
Kıymalı Adana böreği tarifini okudum ve gerçekten çok iştah açıcı görünüyor. Hamurunun hazırlanması ve iç harcının lezzetli bir şekilde kavrulması, bence böreğin tadını belirleyen en önemli adımlar. Acaba, bu böreği yaparken farklı baharatlar eklemeyi denediniz mi? Mesela kimyon veya sarımsak tozu gibi malzemelerle zenginleştirmek, tadını daha da artırabilir gibi geliyor. Ayrıca, böreğin üzerine sürülen yumurta sarısı ya da yoğurt, sunumunu da güzelleştiriyor. Misafirlerim için yapmayı düşündüğümde, yanına bir de mevsim salatası eklesem nasıl olur? Sizce bu tarifte başka hangi malzemeler ya da soslar kullanılabilir?
Cevap yaz