Sodalı kıymalı tepsi böreğini ilk defa duyuyorum, ama tarif gerçekten çok ilginç görünüyor. Sodayla hazırlanan hamurun böreğe yumuşak bir doku kazandırdığı yazıyor. Bu, böreğin dışının çıtır çıtır olmasını sağlarken içinin de yumuşak kalmasını mı sağlıyor? Ayrıca, harcında soğan ve baharatların yanı sıra sebzeler de eklenebiliyor mu? Farklı baharatlarla tadını çeşitlendirmek de güzel bir fikir gibi görünüyor. Denemeye değer bir tarif gibi, özellikle misafirler için hazırlamak istesem. Peki, bu böreği sunarken yanında ne tür salatalar veya yoğurt çeşitleri önerirsiniz?
Sodalı kıymalı tepsi böreğini ilk defa duyuyorum, ama tarif gerçekten çok ilginç görünüyor. Sodayla hazırlanan hamurun böreğe yumuşak bir doku kazandırdığı yazıyor. Bu, böreğin dışının çıtır çıtır olmasını sağlarken içinin de yumuşak kalmasını mı sağlıyor? Ayrıca, harcında soğan ve baharatların yanı sıra sebzeler de eklenebiliyor mu? Farklı baharatlarla tadını çeşitlendirmek de güzel bir fikir gibi görünüyor. Denemeye değer bir tarif gibi, özellikle misafirler için hazırlamak istesem. Peki, bu böreği sunarken yanında ne tür salatalar veya yoğurt çeşitleri önerirsiniz?
Cevap yaz